
Tıp Fakültesi
Ölçme ve Değerlendirme
Tıp Fakültesi Evre 1 ve 2 eğitiminde mevcut derslerin ölçme değerlendirme özellikleri şu şekilde tanımlanabilir.
Tıbbın bilimsel temelleri derslerinde öğrenci başarısının değerlendirmesi, her yarıyıl sırasında ve sonunda yapılacak olan çeşitli ölçme yöntemleri ile yapılacaktır. Öğrencilerin yalnız sınavlar değil, yarıyıl içinde yaptığı her etkinliğin ölçme değerlendirmede yer alması esas hedeftir. Kullanılması planlanan ölçme yöntemleri şunlardır:
Sınavlar
-
Kısa sınavlar (quiz)
-
Ara sınav
-
Final sınavı
Ödevler
(Literatür tarama, kitap okuma, gözlem raporları, vb)
Portfolyo
Kişisel başarımlar (refleksiyon, kongre katılımları, konferans izleme, araştırma katılımı, bildiri sunumu, eğitim etkinlikleri, vb)
Tıbbın klinik temelleri derslerinde teknik beceri ve işlem bileşenlerinin değerlendirmesi Evre 1’de öğrencilerin tanımlanmış her beceri için yeterlilik alması beklenmektedir. Öğrenciler işlemi bizzat gözetim altında uygulayacaktır.
Evre 2’nin sonunda, öğrencilerden o ana kadar ele alınan tüm klinik beceriler programı bileşenlerine yönelik yeterliliklerini entegre bir değerlendirme olan OSCE (Objective structured clinical examination) sınavlarında göstermeleri istenecektir.
İnsan, Toplum ve Gezegen dersleri profesyonellik, biyoetik ve hukuk, gezegen sağlığı, alan çalışmaları ile hasta güvenliği konularından oluşmakta olup, hem sınavlar hem de portfolyo ile yapılacak olan ölçümler süreçte yer aldıkları oranda katkı yapacaktır.
Evre 3’de yapılacak olan klinik uygulamaların her biri ayrı ölçülecektir. Burada da bilgi ölçümünde yazılı sınavlar, beceri ölçümünde OSCE benzeri sınavlar, süreç içi yapılan etkinliklerde portfolyo değerlendirme kullanılacaktır.
Evre 4 yeterliliğe dayalı değerlendirme yapılan bir yıllık eğitimi kapsar. Buradaki değerlendirmede öğrencinin her yaptığı işlem, etkinlik karne ile kaydedilecek ve değerlendirmede portfolyo kullanılacaktır.
Ölçme değerlendirmede en önemli ilkemiz, öğrencinin bütün kazanımlarının bu sürece dahil edilerek değerlendirilmesidir.
HABER |TÜM HABERLER

Avrupalı tıp öğrencilerine İzmirli direktör
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Dilge Kocabaş, 30 ülkeden 130 üniversitenin yer aldığı, merkezi Belçika’da olan Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği’nde

Hekimliğe ilk adım
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyip ‘Tıbbiyeli Yemini’ ederek hekimlik yolunda ilk adımı attı.

64 öğrenciye ‘uygulamalı’ klinik eğitim
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri, İEÜ Medical Park Hastanesi’nde yeni akademik yıla ‘merhaba’ dedi.

Genetiğin şifresini çözecek proje
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Bilçağ Akgün, birçok hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan genetik testleri kolayca yorumlayan bir

İEÜ’lü profesör ‘Alzheimer’ çalışmalarına yön verecek
Son 10 yılda dünya genelinde görülme sıklığı giderek artan ve ülkemizde de vaka sayısı yaklaşık 400 bin olduğu tahmin edilen Alzheimer hastalığına

68 öğrenciden hekimliğe ilk adım
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitime başlayan 68 öğrenci, pandemi nedeniyle online yapılan törende beyaz önlüklerini giyip “Tıbbiyeli Yemini”

KLİNİK EĞİTİMDE YENİLİKLER VE İLKLER
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından aday öğrencileri bölümler hakkında bilgilendirmek amacıyla yapılan

'DEV' İŞ BİRLİĞİ
Ege’nin ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve bölgenin en büyük özel sağlık kuruluşu Medical Park İzmir Hastanesi, ülkemizin ihtiyaç