
Tıp Fakültesi
Program Bileşenleri
İEÜTF programı dört evreden oluşan ve toplam 6 yıl süren entegre bir programdır. Bu evreler:
-
Evre 1: Normal yapı ve işlev
-
Evre 2: Hastalıkların mekanizmaları
-
Evre 3: Klinik uygulamalar
-
Evre 4: Hekimlik yolunda (İntörnlük) evreleridir.
Program evreler boyunca 3 alan etrafında sarmal bir şekilde ilerlemektedir. Bunlar;
-
Tıbbın bilimsel temelleri
-
Tıbbın klinik temelleri
-
İnsan, toplum ve gezegen alanlarıdır.
Tıbbın bilimsel temelleri çağdaş tıbbın temelini oluşturan Anatomi, Moleküler Biyoloji, Fizyoloji, Histoloji-Embriyoloji, Biyokimya, Biyofizik, Mikrobiyoloji, Patoloji ve Farmakoloji gibi biyomedikal bilimlere ait konuları ele almaktadır. Her evre gereksinim duyulan temel bilgiler ile başlamakta, daha sonra ana kavramlar etrafında entegre edilmiş sistemlere ilişkin bilgileri içermektedir. Evre 1 normal yapı ve işlev odaklı iken Evre 2’de patolojik süreçler ele alınmaktadır. Evre 1 ve 2 müfredatının entegrasyonunda kullanılmış olan kavramlar aşağıda gösterilmektedir.

Tıbbin Bilimsel Temellerinde ayrıca Araştırma ve Bilgi Yönetimi (Research & Information Management, RIM) başlığı altında Tıp Bilişimi, Biyoistatistik ve Kanıta Dayalı Tıp konuları ele alınmaktadır.
Tıbbın klinik temellerinde öğrencilerin; hekimlik uygulamaları için gerekli temel beceri ve işlemleri yetkin biçimde uygulayabilmeleri; hastaları, meslektaşları ve diğer sağlık çalışanları ile etkin iletişim kurabilmeleri; tıbbi karar süreçlerinde kanıta dayalı ve etik kararlar verebilmeleri amaçlanmaktadır. Bu programın 3 temel bileşeni vardır. Bunlar:
-
Teknik Beceriler ve İşlemler
-
İletişim becerileri
-
Klinik akıl yürütme
İnsan, toplum ve gezegen öğrencilerin bir doktor olarak profesyonel tutum geliştirmelerini hedeflemektedir. Başlıca bileşenleri; etik, biyoetik, hukuk, sağlık-çevre ilişkisi, beşeri bilimler ve profesyonelliktir.
Evre 3’de bu alanların tamamı klinik uygulamalarda birleştirilerek hastaya yaklaşım öğrenilecektir.
Evre 4’de hekim adayının gözetim altında bir profesyonelden beklenen davranışları sergileyerek tıbbi durumları yönetmesi beklenmektedir.
HABER |TÜM HABERLER

Avrupalı tıp öğrencilerine İzmirli direktör
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Dilge Kocabaş, 30 ülkeden 130 üniversitenin yer aldığı, merkezi Belçika’da olan Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği’nde

Hekimliğe ilk adım
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyip ‘Tıbbiyeli Yemini’ ederek hekimlik yolunda ilk adımı attı.

64 öğrenciye ‘uygulamalı’ klinik eğitim
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri, İEÜ Medical Park Hastanesi’nde yeni akademik yıla ‘merhaba’ dedi.

Genetiğin şifresini çözecek proje
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Bilçağ Akgün, birçok hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan genetik testleri kolayca yorumlayan bir

İEÜ’lü profesör ‘Alzheimer’ çalışmalarına yön verecek
Son 10 yılda dünya genelinde görülme sıklığı giderek artan ve ülkemizde de vaka sayısı yaklaşık 400 bin olduğu tahmin edilen Alzheimer hastalığına

68 öğrenciden hekimliğe ilk adım
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde bu yıl eğitime başlayan 68 öğrenci, pandemi nedeniyle online yapılan törende beyaz önlüklerini giyip “Tıbbiyeli Yemini”

KLİNİK EĞİTİMDE YENİLİKLER VE İLKLER
İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tarafından aday öğrencileri bölümler hakkında bilgilendirmek amacıyla yapılan

'DEV' İŞ BİRLİĞİ
Ege’nin ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve bölgenin en büyük özel sağlık kuruluşu Medical Park İzmir Hastanesi, ülkemizin ihtiyaç